Even voorstellen

_DSC1365.jpg

Hoi, leuk dat je mijn website bezoekt!
Mijn naam is Marlien Smit, ik heb een grote passie voor de (natuur)fotografie. Door mijn baan als freelance journaliste heb ik de vrijheid om soms al voor dag en dauw met mijn camera op pad te gaan. Mede door mijn paarden, heb ik een liefde ontwikkeld voor het in de buitenlucht fotograferen van flora, fauna en fraaie landschappen. Het behoeft geen verdere uitleg dat ik ook met grote regelmaat (in opdracht) paarden(sport) fotografeer. Inmiddels ben ik ook één van de huisfotografen van Jumping Amsterdam. Hoe leuk is dat!

Rust en eenvoud. Dat zijn denk ik toch wel de terugkerende thema’s in mijn foto’s. De rust van de natuur probeer ik door te laten klinken in mijn landschaps- of natuurfoto’s. Een adembenemende zonsopkomst, een eenzame paddenstoel of het gefluit van een vroege vogel. De eenvoud van een voorwerp of situatie leg ik met plezier vast. Een foto is voor mij geslaagd als ik de omstandigheden, zoals stilte of bijzonder licht, terug kan vinden in een foto.

 

Straatfotografie is mijn 'guilty pleasure', spannend en leuk tegelijk. De afgelopen jaren ben ik regelmatig als fotograaf gevraagd, ook op gebieden waar ik minder thuis in ben. Maar door me te verdiepen in het onderwerp, waren de opdrachtgevers altijd blij met het eindresultaat. 

"Ik hoor graag de stilte in mijn foto's"